Wie is Patrick?

Patrick De Spiegelaere (foto: Patrick De Spiegelaere)Patrick De Spiegelaere (1961-2007) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent en groeide uit tot één van de beste Belgische fotografen.

Patrick De Spiegelaere begon zijn carrière bij de krant De Morgen. Hij maakte binnen- en buitenlandse reportages. In 1994 werd hij huisfotograaf van Knack. Daarnaast werkte hij onder meer voor De Tijd, De Standaard Magazine, De Volkskrant en Vacature.

De fotograaf reisde ook meermaals naar Zuid-Amerika, Afrika en Azië voor campagnefoto’s in opdracht van Vredeseilanden en Broederlijk Delen. In 1995 startte Patrick met een jaarlijkse reis die hem door alle hoofdsteden van Europa bracht. Wat aanvankelijk was begonnen als een rustpunt in het helse ritme van zijn werk, was in 2006 de aanleiding tot een expo met als titel Straat met foto’s uit Athene, Rome, Praag, Lissabon, Londen, Amsterdam, Parijs en Brussel.

Patrick De Spiegelaere was ook de vaste fotograaf van enkele theatergezelschappen. In de muziekwereld was hij actief als huisfotograaf van de Belgische folkgroep Oblomow en van Raymond van het Groenewoud. Verder maakte hij kunstboeken, covers van boeken en cd’s en vervulde hij opdrachten van de Stichting voor Kunstpromotie. Hij onderhield ook zeer goede contacten met schrijvers, kunstenaars en politici.

 
 

Contactgegevens

Contactpersonen

    • Piet De Meester
    • T 050 72 89 48