In première: Spiegelingen

Expo Patrick De Spiegelare - Etiket SpiegelingenHet Fonds Patrick De Spiegelaere brengt dit gloednieuwe project in première naar Maldegem! Het project omvat naast deze tentoonstelling van 24 foto’s tevens de productie van een map – collectorsitem, waarop kan ingetekend worden via het Fonds.

Voor SPIEGELINGEN spiegelen zes fotografen elk twee foto’s van Patrick De Spiegelaere met werk van henzelf. De nationaal en internationaal bekende fotografen werden zorgvuldig uitgekozen omwille van hun inhoudelijke of persoonlijke band met Patrick De Spiegelaere of zijn werk. De beelden en hun tegenhangers confronteren ons met de schoonheid van het beeld, vertwijfelen ons over de betekenis, het waarheidsgehalte van wat je ziet of geven ons een ander inzicht in de beelden op het papier en die in ons hoofd.

 

 

 

 

Spiegelingen - Begijntjes (foto: Walter De Mulder)Walter De Mulder is een van de founding fathers van de documentaire fotografie in ons land. Walter zocht naar de puurheid van het beeld in hun beider werk. Dieter Telemans won de Spiegelprijs in 2009 en reflecteert over Patricks en zijn eigen werk in Afrika. Koen Broos volgde Patrick op bij enkele theatergezelschappen en leerde van hem dat je een foto ook anders kon afsnijden. Koen zocht naar het grote gebaar in de stilte. Sammy Baloji, Spiegelprijswinnaar van 2012,combineert archiefmateriaal met foto’s. Sammy brak sindsdien door in de hele wereld, was o.a. te zien in het Moma in New York, de biënnale van Venetië en deze Zomer in Documenta Kassel. Filip Claus is een ploeg- en generatiegenoot van Patrick, samen bemanden ze een tijd de fotoredactie van De Morgen en samen bepaalden ze de vernieuwing in de krantenfotografie.  Pauline Niks maakte haar werk in China met steun van Doc*Werk, waar ook het Fonds Patrick De Spiegelaere aan meewerkte. Zij zocht naar de illusie van en in het beeld.      

 

Spiegelingen - Brug Laken (foto: Patrick De Spiegelaere)

 

Spiegelingen is een initiatief van het Fonds Patrick De Spiegelaere in samenwerking met de Gemeente Maldegem, Vredeseilanden en Delaware.

 

Curator: Gerry De Mol.  Technische coördinatie: Kodevis. Design: Stefan Loeckx. 

 
 

Contactgegevens

Contactpersonen

    • Piet De Meester
    • T 050 72 89 48