Serviceflats

Buitenzicht residentie MerlaenHet woningcomplex met dienstverlening "Residentie Merlaen" (assistentiewoningen) richt zich vooral naar de licht-zorgbehoevende bejaarde, voor wie een rusthuisopname te vroeg komt, maar die toch niet meer alleen thuis of in een onaangepaste woning wil of kan blijven.

De residentie bestaat uit 35 individuele aangepaste flats voor zelfstandig wonende ouderen.  Het gebouw vormt een functioneel geheel met het woonzorgcentrum Warmhof.  Elke flat heeft een leefruimte, een ingerichte kookhoek, een slaapruimte, een berging, een toilet- en douchegelegenheid. 

Missie en visie

Residentie Merlaen staat open voor valide en en mindervalide bejaarden, en richt zich hierbij in de eerste plaats tot de inwoners van de gemeente en aangrenzende gemeenten.  Er wordt gestreefd naar een betaalbare dienstverlening. 

Waar nodig wordt een ruim aanbod van thuiszorg en vrijetijdsbesteding in bereik gebracht van de bewoners. De zelfstandigheid van de bewoner wordt centraal gesteld. Inspraak is essentieel en evident. Wij respecteren de privacy van elke bewoner alsook diens ideologische en filosofische overtuiging.

Faciliteiten

De flats zijn instapklaar: er is een aangepaste (in de hoogte verstelbare) en ingerichte keuken. De badkamer is zorgaangepast en ingericht met een lavabo, een verhoogd toilet en een douche zonder instaphoogte.     

Voor de inrichting van de flat moeten eigen meubels meegebracht worden zoals in een gewone huurwoning.  De flats zijn voorzien van een noodoproepsysteem, dat dag en nacht in verbinding staat met de verpleging van het woonzorgcentrum Warmhof.

Maaltijden

De keuken in de flat is volledig uitgerust voor het bereiden van maaltijden. Bewoners kunnen ook tegen een kleine bijdrage gebruik maken van de middagmalen in de cafetaria van het woonzorgcentrum Warmhof.

Activiteiten - animatie

Regelmatig is er koffietafel voor de bewoners. Iedereen is er welkom voor een babbel of een spelletje.  Maandelijks wordt een krantje gemaakt met wetenswaardigheden voor senioren en info over de activiteiten. Residenten kunnen ook deelnemen aan de activiteiten in het lokaal dienstencentrum dat zich eveneens op de campus bevindt.

Zicht op de binnenpatio van Residentie MerlaenInterieur van een flat in Residentie Merlaen

Voorwaarden

Er zijn een aantal persoonsgebonden voorwaarden verbonden aan een opname in Residentie Merlaen, zoals leeftijd, domicilie, graad van zorgbehoevendheid en motivatie.  Meer info hierover vind je in het opnamereglement.

Aanvraag

  • Voor een aanvraag tot opname kan je je richten tot de woonassistent; een aanvraag gebeurt schriftelijk.
  • Bij elke aanvraag wordt onderzocht of je aan de opnamevoorwaarden voldoet.
  • Kom je in aanmerking, dan kom je op een wachtlijst en word je verwittigd wanneer een opnamemogelijkheid concreet wordt.
  • Voor een eigenlijke opname wordt er nog een financieel onderzoek gevoerd, worden de opnamedocumenten ondertekend en de praktische regelingen afgesproken.
  • Je kan steeds, samen met familie of kennissen, vooraf een bezoek brengen aan residentie Merlaen. Maak hiervoor vooraf een afspraak met de woonassistent.

Prijs

De verblijfskosten worden berekend aan de hand van een prijs per dag.  De prijzen 2017 zijn:

  • 31,80 euro per dag voor een alleenstaande,
  • 44,22 euro per dag voor een koppel.

In de dagprijs is een servicepakket inbegrepen: water, verwarming en elektriciteit, kabeldistributie, wekelijkse poetshulp in de flat, noodoproepsysteem, brandverzekering en gebruik van de ontmoetings- en gemeenschappelijke ruimten.  Ook het telefoon- en internetabonnement is inbegrepen; het verbruik wordt tegen kostprijs aangerekend.