Magenta-project in Maldegem: zorg-werk-leven-balans voor ouders van een zorgenkind

21
jan
2019

Huis van het Kind Maldegem organiseert vanaf dinsdag 19 maart het Magenta-project, een ondersteuningstraject voor ouders van kinderen met een ernstige ziekte, beperking of stoornis. Het Magenta-project bestaat uit vier workshops, telkens op dinsdagavond, waarin ouders leren omgaan met de handicap van hun kind, aan de slag gaan met de zorg-werk-leven-balans, tips krijgen om samen te werken met zorgverleners, familie en vrienden en advies kunnen vragen over hun rechten en dossierbeheer.

Het Magenta-project: workshops voor ouders

Het Magenta-project wordt geleid door professor Bea Maes en Noor Seghers van KU Leuven en focust zich op ouders van kinderen met een ernstige ziekte, beperking of ontwikkelingsstoornis. Zorg opnemen betekent veel meer dan zelf zorgtaken uitvoeren. Het betekent ook plannen, organiseren, informatie verzamelen, zorgverleners kiezen, beslissingen nemen, financieel en administratief beheer. Tijdens de workshops leren ouders plannen, krijgen ze heel wat tips en advies en kunnen ze tegelijkertijd ervaringen uitwisselen. De workshops worden gegeven door een ouder die zelf een zorgenkind heeft.

Praktisch

De workshops gaan door op dinsdag 19 maart, dinsdag 2 en 23 april en dinsdag 7 mei 2019, telkens van 19.30 tot 22.00 uur, in lokaal dienstencentrum Oud St. Jozef, Mevrouw Courtmanslaan 92. De prijs voor het volledige ondersteuningstraject (4 workshops) is € 32 per persoon en € 48 per koppel. Inschrijven kan nog tot donderdag 14 maart via huisvanhetkind@maldegem.be of tel. 050 40 39 20.

Neem vrijblijvend contact op met Huis van het Kind Maldegem via huisvanhetkind@maldegem.be, tel. 050 40 39 20 of de facebookpagina van Huis van het Kind Maldegem.

 

Contactgegevens