Huiswerkbegeleiding voor anderstalige kinderen

4
nov
2019

Na de succesvolle zomerschool, start OCMW Maldegem in samenwerking met leerkracht Stephanie Bral met huiswerkbegeleiding tijdens het schooljaar. De gratis huiswerkbegeleiding gaat door op woensdagnamiddag vanaf 6 november t.e.m. 18 december, telkens van 15.30 tot 16.30 uur.

Tijdens de zomervakantie organiseerde OCMW Maldegem, in samenwerking met Stephanie Bral en Hanne De Baets, al een zomerschool voor anderstalige kinderen. Dit was een groot succes. Kinderen, die thuis geen Nederlands spreken, konden zo hun Nederlands onderhouden en (bij)leren tijdens de zomervakantie.

Dit concept wil Stephanie Bral verderzetten met een ‘huiswerkklasje’ op woensdagmiddag. Omdat anderstalige ouders vaak de taal onvoldoende beheersen om huiswerkbegeleiding te geven, wil ze zich vooral richten op anderstalige kinderen die nog niet ondersteund worden door een andere instantie en dus extra begeleiding nodig hebben.

We starten met een proefperiode van woensdag 6 november tot en met woensdag 18 december. De huiswerkbegeleiding gaat door op woensdagnamiddag van 15.30 tot 16.30 uur in lokaal dienstencentrum Oud St. Jozef. Inschrijven is niet nodig, anderstalige kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar kunnen gratis aansluiten.

 

Contactgegevens