Het verhaal achter deze expo

Vrienden van Patrick De SpiegelaereOp 2 maart laatstleden was het tien jaar geleden dat Patrick, Maldegemnaar, geheel onverwacht overleed. En het kostte weinig moeite om ons met vier kameraden, vrienden van Patrick achter hetzelfde doel te scharen. We wilden het mooie, grote werk van Patrick dichter bij de Maldegemnaren brengen in een expo, hier ter plekke. Wij, met name Piet De Meester, Hans Blankaert,  Luc De Coninck en Stefaan Standaert zijn immers gelijkgestemde zielen: we staan in bewondering voor wat Patrick in zijn carrière als fotograaf realiseerde en tegelijk hebben we alle vier zelf ervaren hoe Patrick altijd Maldegemnaaar, kameraad, vriend bleef voor en met ons. Vandaar de titel van deze expo: Groots fotograaf en altijd zichzelf.

Nadat we de toestemming kregen van Katia, Patricks vrouw, kwamen bovendien twee geschenken “uit de hemel gevallen”! Het Fonds Patrick De Spiegelaere werkte aan een nieuw project SPIEGELINGEN en wou de tentoonstelling van dit project in première in Maldegem brengen. En toen we de vraag stelden aan het gemeentebestuur om de organisatie van de expo te financieren en er aan mee te werken, kregen we een volmondig ja van het college van burgemeester en schepenen.

Voor de opbouw van de expo hebben we vooral beroep gedaan op bestaand materiaal. We kregen de enthousiaste medewerking van het Fonds, van Vredeseilanden, van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren, van Katia en de familie, van de vrienden die thuis foto’s van Patrick hangen hebben. We zijn alvast fier op het resultaat van al ons werk en hopen u als bezoeker te mogen verwelkomen!

We kozen ervoor om de tentoonstelling op verschillende locaties in Maldegem te huisvesten. We mogen in Maldegem fier zijn op meerdere mooie gebouwen, en we willen die ook tonen aan de buitenwereld. Een bezoek aan het rusthuis Warmhof brengt de mensen naar de bewoners aldaar. En wanneer de bezoekers door Maldegem wandelen kunnen ze tegelijk een rustpauze nemen in onze Maldegemse horacazaken.

 
 

Contactgegevens

Contactpersonen

    • Piet De Meester
    • T 050 72 89 48