CADO - Collectieve Autonome Dagopvang voor Senioren

Senioren ziten aan tafel in de dagopvangJe bent mantelzorger en wil er een dagje tussenuit? Je wil boodschappen doen, maar hebt geen opvang voor je zorgbehoevende moeder of vader? Onze dagopvang CADO (Collectieve Autonome Dagopvang) kan een oplossing bieden.

De dagopvang is elke weekdag open van 8.30 uur tot 16.30 uur.  Er kan van de opvang gebruik gemaakt worden voor een volledige dag, een halve dag of slechts enkele uren.

Faciliteiten 

  • zithoek met tijdschriften en kranten
  • eetruimte waar het middagmaal genuttigd wordt
  • zithoek met relaxzetels en televisie 
  • aparte rustruimte met bed
  • animatiegedeelte voor activiteiten
  • keuken voor kook-en bakactiviteiten
  • aangepast toilet voor rolstoelgebruikers
  • tuin met terras 

De CADO biedt een waaier van activiteiten aan, zoals koken of bakken, bloemschikken, knutselen, kaarten, een uitstap naar het centrum van Maldegem of het lokaal dienstencentrum Oud St. Jozef.

Voorwaarden

De dagopvang staat open voor alle zorgbehoevenden. De zorgbehoevende of de mantelzorger moet in Maldegem wonen.  De dagopvang wil elke cliënt opnemen die in zijn thuissituatie vanuit een bepaalde zorgbehoefte nood heeft aan ondersteuning, op voorwaarde dat:

  • de cliënt lichamelijk en psychisch in staat is om opgevangen te worden in de dagopvang;
  • de opvang van de cliënt haalbaar is voor de verzorgenden en voor de andere cliënten.

Hoe aanvragen ?

Een aanvraag tot opvang wordt ingediend bij de coördinator. De inschrijving gebeurt tijdens een gesprek tussen de coördinator en de cliënt en/of de mantelzorger. Indien er geen mantelzorger aanwezig is, kan een andere persoon, die betrokken is bij het welzijn van de cliënt, de aanvraag indienen. 

Bij inschrijving wordt de graad van zorgbehoevendheid van de cliënt en de draaglast van de mantelzorger nagegaan. Dit gebeurt door middel van een intakeformulier, de BEL-profielschaal en de KATZ-schaal. Ook wordt het huidige hulpverleningsprofiel nagegaan en een zorgplanning opgemaakt.

Prijs 

Met ingang van 1 april 2017, bedraagt de prijs per begonnen opvanguur 3,38 euro. In de kostprijs is opvang, verzorging, drank en koffiepauze inbegrepen. De kosten worden maandelijks verrekend via een factuur. Voor een middagmaal wordt een supplement aangerekend van 6,20 euro. 

Vervoer 

We voorzien de mogelijkheid om de zorgbehoevende thuis te laten ophalen en terug te brengen.  Onze vervoersdienst rijdt tussen 8.00 uur en 9.00 uur ’s morgens en tussen 16.00 uur en 17.00 uur ’s avonds. Per rit wordt een bijdrage van 2,08 euro aangerekend. 

 
 

Contactgegevens